Kuvataidepainotteinen Psykoterapian perusteet koulutus 2017 - 2018

Koulutus on suunniteltu täydentämään sosiaali- ja terveydenhuollon tai muun soveltuvan alan ammattihenkilön perustutkintoa ja lisäämään psykoterapeuttista osaamista asiakastyössä.  Koulutus antaa valmiuksia kuvallisten menetelmien käytöstä, kokemuksellisuudesta ja kuvallisen ilmaisun mahdollisuuksista käytännön työssä.  Läpileikkaavana teemana kulkee koko koulutuksen ajan kuvailmaisun ja vuorovaikutuksen välineenä. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta ja se täyttää yliopistojen psykoterapeuttikoulutuskonsortion vaatimukset psykoterapeuttikoulutusten edellyttämistä lisäopinnoista  (30 op). Koulutuksen suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea psykoterapeuttikoulutukseen, mikäli hakijan perustutkinto täyttää koulutukseen vaadittavat kriteerit.

Koulutuksen toteutus ja rakenne:

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opiskelu perustuu prosessimuotoiseen työskentelyyn ja oman työn kehittämiseen. Koulutus sisältää 24 lähiopetuspäivää (12 teoriaseminaaria), kuvallisen oppimispäiväkirjan, kirjalliset ja kuvalliset tehtävät, yksilö- ja ryhmätyöt, kirjallisuuteen perehtymisen sekä opinnäytetyön, joka on omaan työhön liittyvä kuvallinen kehittämistehtävä. Läpileikkaavana teemana koko koulutuksen ajan on kuvallisuus.

Koulutus on alkanut.

Päivämäärä:
20/04/2017 - 09:00
Sijainti:
Suomen Mielenterveysseuran Mieli koulutustila, Esterinportti 2, 00240 Helsinki (Länsi-Pasila). Käynti Pasilanraition puolelta, R-kioskin ja apteekin välistä
Kohderyhmä:
Sosiaali-, terveys-, opetus- ja kasvatusalan ammattihenkilöstölle.
Järjestäjä:
Suomen Mielenterveysseura, Koulutuskeskus