Lapset puheeksi keskustelun ja -neuvonpidon koulutus Helsingissä (4 pv)


Lapset puheeksi -keskustelun ja -neuvonpidon koulutus Helsingissä (4 päivää)

Toimiva lapsi & perhe menetelmät ovat lapsikeskeisiä monisektoraalisia toimintamalleja perus- ja erityispalveluissa. Lasten palveluiden lisäksi menetelmien tavoitteena on saada aikuisten palvelut huomioimaan lapset muuttuneessa tai haasteellisessa perhetilanteessa. Tähän ohjaavat myös Lastensuojelulain luku 1 10§ sekä Terveydenhuoltolaki §70. Menetelmät ovat käytännönläheisiä ja ne on suunniteltu soveltuvaksi osaksi eri organisaatioiden arkista työtä. Menetelmien tavoitteena on lapsen kehityksen tukeminen silloin, kun perheen arki on muuttunut erilaisten vanhemmuuden voimavaroja verottavien vaikeuksien takia.

Lapset puheeksi – keskustelu
antaa vanhemmalle ja työntekijälle ymmärryksen lapsen pärjäämisestä ja mahdollisuuksista tukea lapsen kehitystä. Lp - keskustelu toteutetaan 1- 3:lla vanhempien tapaamisella, joissa keskustellaan perheen lasten suojaavien tekijöiden vahvistamisesta. Menetelmä tukee vanhempia ja työntekijää löytämään jaetun näkemyksen lapsen tilanteesta ja keinoja tukea lapsen kehitystä.  

Koulutuksen tavoitteet
Koulutukseen osallistuja saa turvallisen ja toimivan työvälineen keskustelutilanteisiin vanhempien / lapsen huoltajien kanssa.  Lapset puheeksi – keskustelun koulutus antaa pätevyyden toteuttaa itsenäisesti Lapset puheeksi -keskustelun ja -neuvonpidon. Koulutuksen jälkeen on mahdollista kouluttautua ja saada TLP- menetelmien laaja pätevyys, joka sisältää Lapset puheeksi keskustelun ja – neuvonpidon lisäksi perheintervention. Laaja koulutus mahdollistaa etenemisen Lp-kouluttajaksi.

Aika
1.3., 7.4., 3.5. ja 5.6.2017 klo 9.00-16.00

Paikka
Lähiopetuspäivät järjestetään Helsingissä, Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskuksen koulutustilassa, Esterinportti 2, 00240 Helsinki, Länsi-Pasila. Käynti Pasilanraition puolelta, apteekin vierestä.

Hinta
740 € (alv 0 %)

Kouluttaja
Tiina Pouta, psykoterapiakouluttaja, työnohjaaja ja TLP-kouluttaja

Lue lisää Toimiva lapsi ja perhe -menetelmästä

ILMOITTAUDU


Päivämäärä: 
01/03/2017 - 09:00 - 05/06/2017 - 16:00
Sijainti: 
Helsinki, Suomen Mielenterveysseuran Mieli koulutustila, Esterinportti 2, 00240 Helsinki. Käynti Pasilanraition puolelta, apteekin vierestä
Järjestäjä: 
Suomen Mielenterveysseuran Koulutuskeskus
Hinta: 
740 € (alv 0%)


Yhteystiedot

Tiina Pouta
Projektipäällikkö
Koulutus- ja kehittämisyksikkö

+358 40 646 4330Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki