Organisaatio ja toiminta

Suomen Mielenterveysseuran perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.

Suomen Mielenterveysseura on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Seura on perustettu vuonna 1897.

Mielenterveysseuran jäsenistön muodostavat 54 paikallista mielenterveysseuraa ja 30 valtakunnallista järjestöä.

Mielenterveysseuran kriisikeskusverkostoon kuuluu 22 eri puolella Suomea toimivaa kriisikeskusta.

Mielenterveyseuran puheenjohtaja on professori Pentti Arajärvi. Toiminnanjohtaja on Sari Aalto-Matturi

Liittokokous kokoontuu kerran vuodessa keväällä. Liittokokous valitsee liittohallituksen puheenjohtajan ja kulloinkin erovuorossa olevat jäsenet kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Seuran palveluksessa on toimintavuoden aikana noin 100 työntekijää. Toiminnassa on mukana lähes 4000 vapaaehtoista ja yhteistyökumppaneita.

Mielenterveysseura on organisoitunut viiteen yksikköön, joita ovat kansalaistoiminnot, kriisikeskustoiminnot, mielenterveyden edistäminen sekä viestintä, hallinto ja talous. Kansainvälinen toiminta on kiinteä osa toimintaa.

Lisäksi Mielenterveysseura koordinoi viiden järjestön ja kirkon yhteistä valtakunnallista Rikosuhripäivystystä.

Eila Ruuskanen-Himma
Viestintäjohtaja