Kerro Muistikossa oma tarinasi selviytymisestä

Kuva naisen kasvoista

Muistikko on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, SKS:n internetpohjainen uusi palvelu, jossa voi kertoa tarinoita elämästä. Mielenterveysseura on hankkeen kumppani. Muistikko on julkaistu Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Kerro siihen oma tarinasi vaikeuksista selviytymisestä.

Tarinasi elämästä

Muistikkoon (muistikko.finlit.fi) toivotaan meiltä kaikilta tarinoita elävästä elämästä, niistä hetkistä ja paikoista, jotka ovat sinulle tärkeitä. Siihen voi tallentaa myös kuvia ja linkkejä. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, ja tarkemmat ohjeet saat itse palvelusta.

Muistikossa tarinat ovat heti kaikkien käyttäjien luettavissa. Kertomuksen voi myös liittää suoraan tiettyyn paikkaan maailman kartalla.

SKS säilyttää tarinat myös tulevien sukupolvien käyttöön. Kokemuksista muodostuu yhteinen kulttuuriperintömme, joka kuvaa elämää nyky-Suomessa. SKS on tallentanut suomalaista kulttuuriperintöä jo vuodesta 1831.

Selviytyminen vaikeuksista

SKS:n kumppanina Suomen Mielenterveysseura kannustaa sinua jakamaan Muistikossa kokemuksiasi siitä, millä keinoin olet selviytynyt elämäsi aikana kohtaamistasi vaikeuksista?

Klikkaa osoitteeseen muistikko.finlit.fi ja kerro millä keinoin olet selviytynyt elämäsi aikana kohtaamistasi vaikeuksista?

1. Kerro mikä on ollut elämässäsi pahin vastoinkäyminen
  2. Miten selvisit siitä?
  3. Saitko silloin apua muilta ihmisiltä? Mikä auttoi eteenpäin?

Käytä myös kertomuksessasi avainsanoja #mielenterveys ja #kriisi, niin Mielenterveysseura voi avainsanojen kautta kerätä kokemuksia yhteen ja kertoa niistä.

Ruutukaappaus Muistikosta.

Usealla kielellä

SKS ja Mielenterveysseura kannustavat, että kertomuksia toivotaan Suomessa olevilta, tänne tulleilta ja täältä lähteneiltä, kieleen ja syntyperään katsomatta. Sisältö on tärkeintä, ei oikeinkirjoitus.

Suomen lisäksi Muistikko palvelee myös arabiaksi, englanniksi (British English), ruotsiksi, saameksi (pohjoissaame) ja venäjäksi.

Postitse tai sähköpostitse

Eikö internetin kautta kirjoittaminen onnistu? Ei hätää, voit osallistua myös postitse tai sähköpostitse. Muista silloin seuraavat asiat:

Sähköposti:

• Liitä lähetyksesi yhteyteen seuraavat tiedot: sähköpostiosoite*, nimi tai nimimerkki*, katuosoite, postinumero ja postitoimipaikka, ammatti, syntymävuosi, sukupuoli, puhelinnumero. (*=pakolliset tiedot)
  • Kirjoita vastaukseesi myös suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimelläsi tai nimimerkillä SKS:n arkiston.
  • Sähköpostiosoite: keruu@finlit.fi; merkitse aihekenttään otsikoksi ”Muistikko”.

Posti:

• Postiosoite: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki
  • Merkitse kuoreen tunnus ”Muistikko”

Jaa muistosi muille vaikeuksista selviytymisestä ja tutustu toisten tarinoihin. muistikko.finlit.fi

Mielenterveysseura 120 -juhlavuosi