Liittokokous ja liittohallitus

Liittokokous

Suomen Mielenterveysseuran ylin päättävä elin on jäsenistön edustajista koostuva liittokokous. Liittokokous kokoontuu kerran vuodessa keväällä.

Vuoden 2017 liittokokous pidettiin Helsingissä 22. huhtikuuta 2017. Liittokokous hyväksyi Mielenterveysseuran vuoden 2016 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, vuoden 2017 toimintasuunnitelman sekä vuoden 2017 toiminnan linjaukset ja kehysbudjetin. Liittokokous päätti jäsenmaksuista.

Liittokokous valitsee liittohallituksen puheenjohtajan ja jäsenet kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Keväällä 2017 liittokokous valitsi liittohallitukseen uudet jäsenet ja varajäsenet kaudelle 2017–2020 erovuoroisten tilalle.

Liittohallitus

Liittokokous valitsi liittohallitukseen uudet jäsenet ja varajäsenet kaudelle 2017–2020 erovuoroisten tilalle. Toukokuun 2017 alusta hallituksen kokoonpano on seuraava (suluissa toimikausi).

• Pentti Arajärvi, oikeustieteen tohtori, sosiaalioikeuden professori, 2017–2020
  • Leea Hiltunen, johtava hoitaja, sairaanhoitaja SHJ, varapuheenjohtaja, Rauman Seudun Mielenterveysseura, 2014–2017 (johtava psykologi Eija Stengård, Tampereen mielenterveysseura)
  • Emmi Benson, projektipäällikkö, tradenomi, Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry 2015–2018 (mielenterveyshoitaja, työnohjaaja Merja Koskinen, Lounais-Suomen mielenterveysseura)
  • Tuula Jurmu, psykiatrian sairaanhoitaja, aluetoimitsija, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 2016–2019 (työympäristöasiantuntija Marjut Lumijärvi, Metallityöväen liitto)
  • Irja Kasurinen, laskentatoimen merkonomi, Sisä-Savon mielenterveysseura, 2014–2017 (sosionomi Marke-Riitta Martsola, Joensuun mielenterveysseura)
  • Susanna Määttä, sairaanhoitaja, Kainuun mielenterveysseura, 2017–2020  (palvelupäällikkö Seija Iltanen, Lohjan seudun mielenterveysseura)
  • Leena Korhola, sosiaaliterapeutti, Lappeenrannan mielenterveysseura, 2016–2019 (terveydenhoitaja, yrittäjä Linda Vesaharju, Hämeenlinnan seudun mielenterveysseura)
  • Matti Nokela, toimitusjohtaja, Helsingin mielenterveysseura, 2017–2020 (koulutustarkastaja Veli-Matti Seppä, Vantaan mielenterveysseura)
  • Alpo Manninen, sairaanhoitaja johtaja, terveydenhuollon maisteri, SMS:n henkilöjäsenet, 2015–2018 (näyttelijä, kirjailija, taiteellinen suunnittelija Jussi Lehtonen, Suomen Kansallisteatteri)
  • Hannele Niiniö, lehtori, Keski-Uudenmaan Sopimuskoti ry, 2016–2019 (erikoissairaanhoitaja, perheterapeutti Tuula Väätäinen, Ensi- ja turvakotien liitto)
  • Tuula Stenström, sairaanhoitaja, perheterapeutti, Salon mielenterveysseura, 2016–2019 (vertaistukikoordinaattori Marjut Niemelä-Pynttäri, Narsistien uhrien tuki)
  • Arja Sutela, pääsihteeri, VTM, MBA, Oulun seudun mielenterveysseura 2015–2018 (kehitysjohtaja, YTT Kaisa Kostamo-Pääkkö, Rovaniemen seudun mielenterveysseura)
  • Heimo Valkama, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti, Perhekuntoutuskeskus Lauste 2015–2018 (psykiatrian erikoislääkäri Sami Pirkola, Suomen psykiatriyhdistys)

Suomen Mielenterveysseura ry:n sääntöjen 13 §:n mukaan liittohallituksessa on puheenjohtajan lisäksi 12 jäsentä, joista 8 edustaa jäsenyhdistyksiä, 3 yhteisöjäseniä ja 1 henkilöjäseniä. Jäsenet valitaan 3 vuodeksi kerrallaan ja siten erovuorossa on vuosittain kolmasosa. Liittohallituksen varsinainen ja varajäsen voidaan valita yhtäjaksoisesti enintään kolmeksi kaudeksi.

Pentti Arajärvi

Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki