Toiminnan monet ulottuvuudet

Mielenterveys on yksilön ja yhteiskunnan voimavara. Mielenterveyttä voi vahvistaa. Suomen Mielenterveysseurassa tehdään työtä ihmisen hyvän elämän edellytysten ja arkisen selviytymisen tueksi. Työtä tehdään yhdessä yhteistyökumppaneiden, paikallisten mielenterveysseurojen ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Mielekästä vapaaehtoistoimintaa. Mielenterveysseura tarjoaa väylän aktiiviseen vaikuttamiseen ja keinoja mielenterveyden edistämiseen. Mielenterveysseura tarjoaa mahdollisuuden osallisuuteen, vapaaehtoistyöhön ja yhteisöllisyyteen sekä keinoja heikoimmassa asemassa olevien tukemiseen.

Apua ja tukea. Mielenterveysseura tarjoaa voimaannuttavaa lyhytkestoista keskusteluapua ja tukea vaikeissa elämäntilanteissa sekä kriiseissä. Auttamisen lähtökohtana on myötätuntoinen kohtaaminen ja apua hakevan oma kokemus avun tarpeesta. Tukea tarjotaan maksuttomasti kasvokkain henkilökohtaisesti ja ryhmissä, verkossa ja puhelimitse.

Asiantuntemusta ja kehittämistoimintaaMielenterveysseura tarjoaa asiantuntevaa, luotettavaa ja kehityksen kärjessä olevaa tietoa ja koulutusta sekä vuorovaikutusareenoita mielen hyvinvoinnin ja ammatillisen kehittymisen tueksi.

Mielenterveysosaamisen jakamista ja vahvistamista. Yhdessä paikallisten mielenterveysseurojen kanssa Mielenterveysseura tarjoaa monipuolisia koulutuksia kaikille kansalaisille, vapaaehtoistyötä tekeville ja eri alojen ammattilaisille.

Yhteiskunnallista vaikuttamista. Psyykkinen hyvinvointi on yhteiskunnan menestystekijä. Mielenterveysseura tuo päättäjien tietoon, miten väestön mielenterveyttä voidaan edistää. Väestön hyvä mielenterveys on kestävän kasvun keskeinen menestystekijä.

Vuosikirja 2016