Mental Health Art Week 2017

Viikon tarkoituksena on erilaisten kulttuuripainotteisten tapahtumien avulla alentaa kynnystä keskustella mielenterveydestä sekä sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisössä. Toimintaviikon järjestää Suomen Mielenterveysseura yhdessä paikallisten mielenterveysseurojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Taide ja kulttuuri ovat tärkeitä elementtejä elämänhallinnan tukemisessa sekä uusien ihmissuhteiden ja verkostojen luomisessa. Myös elämän mielekkyys lisääntyy kulttuuritoimintaan osallistumisen kautta.

Viikon aikana paikalliset mielenterveysseurat järjestävät omilla alueillaan mielen hyvinvointia pohtivia, tulkitsevia ja edistäviä kulttuuripainotteisia tapahtumia. Tapahtumakalenteri julkaistaan myöhemmin keväällä. Jos olet Facebookin käyttäjä, niin ”tykkää” MHAW sivuista, niin pysyt ajan tasalla viikon tapahtumista.

Mallia maailmalta

Skotlannissa on järjestetty samantyyppinen mielenterveyden ja kulttuurin tapahtuma jo useamman vuoden ajan. Tämä on inspiroinut Suomenkin toimintaviikon kehittelyä. Skotlannin Mielenterveyden Taide- ja Filmifestivaalien toimintaan voi tutustua osoitteessa www.mhfestival.com.

Päivämäärä:
Tiistai, 14 maaliskuu, 2017 - 12:35