Uhkia ja unelmia -miniseminaari

Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke järjestää tiistaina 28.3.2017 klo 8.30–11.30 monialaisen miniseminaarin Tampereen yliopistolla. Kohderyhmänä ovat nuorten parissa työskentelevät eri alojen ammattilaiset ja asiantuntijat. Tapahtuma on maksuton.

Seminaarissa etsitään käytännön ratkaisuja seuraaviin kysymyksiin:

Mitä ovat ne nuorten hyvinvointia uhkaavat tekijät ja asiat, joihin nyt tulisi varautua?

Miten niitä voidaan ennaltaehkäistä? Kuinka toimitaan nuoria koskevissa kriisitilanteissa?

Miten edistetään yhteistyötä eri toimijoiden kesken? Miten vahvistamme nuorten resilienssiä ja uskoa tulevaisuuteen?

Keskusteluun johdattelee Nuorisotutkimusseuran tutkija Sami Myllyniemi esittelemällä uunituoreen tulevaisuus-teemaisen Nuorisobarometrin tuloksia, jotka tuovat esiin nuorten näkökulman omaan ja yhteiskunnan tulevaisuuden tilaan.

Tapahtuman keskiössä on monialainen paneelikeskustelu, jonka panelistit ovat:

Christian Wentzel (Toiminnanjohtaja Aseman lapset ry)
Anniina Lundvall (Asiantuntija, lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa lapset ry)
Kaisa Isotalo (Rehtori, Seinäjoen lyseo)
Irina Laasala (Vanhempi konstaapeli, Sisä-Suomen poliisilaitos)
Suvi Piironen (Asiantuntija, Mielenterveysseura/SOS-kriisikeskus)
Kati Eloranta (Nuorisopappi, Tampereen tuomiokirkkoseurakunta)
Adam Adam (varapuheenjohtaja, Nuoret Muslimit ry)

Paneelin moderaattori, Bicca Olin, toimii mm. Allianssin yhdenvertaisuusryhmän ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS:n varapuheenjohtajana.

AIKATAULU JA OHJELMA:

Klo 8.30–9.00 Ilmoittautuminen ja kahvit

Klo 9.00–9.15 Seminaarin avaus (Tiina Pouta, Mielenterveysseura & Maiju Haltia-Nurmi, Allianssi)

9.15–9.45 Sami Myllyniemi, Nuorisotutkimusseura: Nuorten tulevaisuuden Suomi - Nuorisobarometrin 2016 tuloksia

9.45–10.45 Paneelikeskustelu

10.45–11.30 Loppukeskustelu ja yhteenveto

Ilmoittautua voit tällä sivulla.

Lisätietoja:
Tiina Pouta, projektipäällikkö, 040 646 4330, tiina.pouta@mielenterveysseura.fi
Maiju Haltia-Nurmi, projektikoordinaattori, 044 416 5251, maiju.haltia-nurmi@alli.fi

Päivämäärä:
Tiistai, 28 maaliskuu, 2017 - 08:30 - 11:30