Kaikella on tarkoituksensa

Selvittyäni itsemurhayrityksestä hengissä äitini sanoi minulle; kaikella on tarkoituksensa ja se, että selvisit tarkoittaa varmastikin sitä että elämällä on vielä jotain arvokasta tarjottavaa. Mahtava ammattilaisten verkosto on tukenani ja olen saanut apua niin psykiatrisella osastolla kuin kotiutumisen jälkeenkin.

Haluan jakaa runon, joka kumpusi minusta kun olin osastolta viikonloppulomalla, kun itsemurhayrityksestäni oli kulunut vajaat pari viikkoa.

“sielu rikottu – katse naulittuna seinään tai lattiaan
raskain askelin laahustaa
painaa harteilla maailman taakka
kuin häkkiin suljettu eläin
seinät ahdistaa, saa ajan laahaamaan
sielunhoitajat seurana vain
lempeinä mutta vakavina, totisina
seuraten sisäistä kamppailuain
pettymys, helpotus, epäonnistuminen
tunteiden kirjo päässäni kimpoilee
kuoleman pelko – halu kuolla
synkät ajatukset seuranain
joukossa sielujen rikottujen”

- iHanna

Tarina on julkaistu vuonna 2014 toteutetussa Puhutaan elämästä -kampanjassa. Puhutaan elämästä -kampanja rohkaisee ihmisiä kertomaan tarinoita siitä, miten elämä on voittanut ja millaiset asiat ovat auttaneet jaksamaan vaikeassa tilanteessa. Sadat ihmiset osallistuivat kampanjaan lähettämällä tarinoita elämän puolesta. Itsemurhia ei ehkäistä vaikenemalla – hiljaisuus voi sen sijaan estää auttamasta ja hakemasta apua.