Verkkokriisikeskus Tukinet

Verkkokriisikeskus Tukinetistä tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri.

Henkilökohtaista luottamuksellista tukea

Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17-19 sekä tiistaisin ja torstaisin klo 8-10 Tukinetissä toimii reaaliaikainen Solmussa-chat aikuisille. Chatissa voit keskustella mielessäsi olevasta huolesta tai hankalasta elämäntilanteesta. Sinulle vastaa koulutettu vapaaehtoinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

Sekasin-chat tarjoaa reaaliaikaista tukea nuorille päivittäin klo 7-24. Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä kahden kesken, koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa. Pääset Sekasin-chattiin Tukinetin kautta, aina kun se on auki.

Jos tuen tarpeesi on pidempikestoinen, Tukinetin Net-tuen kautta pääset keskustelemaan luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien mittaiseksi (max. 6 kk) tukisuhteeksi elämässä eteen tulevissa ongelmissa. Kirjoittamaasi viestiin Net-tuessa pyritään vastaamaan viimeistään 5 päivän sisällä. Voit sopia oman tukihenkilösi kanssa myös chat-keskusteluaikoja.

Vertaistukiryhmät tukenasi viikottain

Tukinetin ryhmät ovat joko avoimia, jolloin kaikki sivustolla kävijät näkevät kirjoitetut viestit, tai suljettuja vain rajatun ryhmän jäsenille tarkoitettuja keskustelufoorumeita eli teemaryhmiä. Keskusteluun voit osallistua joko keskustelupalstoilla tai reaaliaikaisissa liveryhmissä.

Avoimilla keskustelupalstoilla on viestien julkaisemisessa viivettä moderoinnista johtuen. Keskusteluketjujen viestit ennakkotarkastetaan ennen niiden julkaisemista eikä epäasiallista materiaalia sisältäviä viestejä tai viestinosia julkaista. Liveryhmissä keskustelua ei moderoida vaan ryhmää ohjaa kaksi tai useampi ryhmänohjaaja. Liveryhmien pitäjät, teemat ja aikataulut selviävät Liveryhmäsivulta. Suljetut teemaryhmät ovat ohjattuja.

Palveluhakemisto auttaa avun löytämisessä

Tukinetin palveluhakemistosta löytyy pääasiassa kolmannen sektorin ylläpitämiä auttamis- ja tukipalveluja. Tukinetin aineistokantaan on kerätty tietoja erilaisista kriisejä ja mielenterveyttä käsittelevistä materiaaleista. Tarinat-osioon on kerätty Tukinetin käyttäjien lähettämiä omakohtaisia selviytymistarinoita.

Tukinet - kriisikeskus verkossa

Tukinet tuottaa verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Osa Tukinetin palveluista edellyttää anonyymiä rekisteröitymistä. Rekisteröityessä tai käytön yhteydessä yhteydenottajasta ei kerätä palveluun mitään henkilöllisyyden tunnistamisen mahdollistavia tietoja. Tällä hetkellä Tukinetissä palveluita tuottaa ja tarjoaa lähes 50 kolmannella sektorilla toimivaa yksikköä. Palvelut ovat yhteydenottajalle anonyymejä ja maksuttomia. Tukinetin ylläpidosta vastaa Suomen Mielenterveysseura. Tukinetin ylläpidon kustannukset katetaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksilla.

Haluatko antaa palautetta Tukinetin palveluista? Otamme kaikenlaiset palautteet mieluusti vastaan. Kaikki palaute käsitellään luottamuksellisesti. Palautetta voit antaa oheisella lomakkeella. Kiitos palautteestasi!

Satu Raappana
Verkkokriisityön päällikkö