Verkkokriisikeskus Tukinet

Verkkokriisikeskus Tukinetistä  henkilökohtaista tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri.

Net-tuki Liven kautta tukea ja apua reaaliaikaisesti

Arkipäivisin (ma-to klo 15-19) Tukinetissä toimii reaaliaikainen chat-päivystys Net-tuki live.  Livessä vastaavat koulutetut tukihenkilöt ja kriisityöntekijät. Net tuki live on tarkoitettu akuutteihin tilanteisiin joissa tarvitset keskusteluapua, tukea tai neuvoja heti.

Jos tuentarpeesi on pidempikestoinen, Tukinetin Net-tuen kautta on mahdollista päästä keskustelemaan luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien mittaiseksi (max 6kk) tukisuhteeksi elämässä eteen tulevissa ongelmissa. Kirjoittamaasi viestiin Net-tuessa pyritään vastaamaan viimeistään 5 päivän sisällä.

Kaikkien Tukinetin palveluiden käyttö edellyttää nimimerkillä tapahtuvan rekisteröitymisen. Rekisteröityessä tai käytön yhteydessä yhteydenottajasta ei kerätä palveluun mitään henkilöllisyyden tunnistamisen mahdollistavia tietoja. Avointen keskusteluryhmien seuraaminen sekä palveluhakemiston, aineistotietokannan ja Tarinat -osion käyttäminen on mahdollista myös rekisteröitymättä.

Vertaistukiryhmät tukenasi viikottain

Tukinetin ryhmät ovat joko avoimia, jolloin kaikki sivustolla kävijät näkevät kirjoitetut viestit, tai suljettuja vain rajatun ryhmän jäsenille tarkoitettuja keskustelufoorumeita eli teemaryhmiä. Keskusteluun voit osallistua joko keskustelupalstoilla tai reaaliaikaisissa liveryhmissä.

Avoimilla keskustelupalstoilla on viestien julkaisemisessa viivettä moderoinnista johtuen. Keskusteluketjujen viestit ennakkotarkastetaan ennen niiden julkaisemista eikä epäasiallista materiaalia sisältäviä viestejä tai viestinosia julkaista. Liveryhmissä keskustelua ei moderoida vaan ryhmää ohjaa kaksi tai useampi ryhmänohjaaja. Liveryhmien pitäjät, teemat ja aikataulut selviävät Liveryhmäsivulta. Suljetut teemaryhmät ovat ohjattuja.

Palveluhakemisto auttaa avun löytämisessä

Tukinetin palveluhakemistosta on löydettävissä pääasiassa kolmannen sektorin ylläpitämiä auttamis- ja tukipalveluja. Tukinetin aineistokantaan on kerätty tietoja erilaisista kriisejä ja mielenterveyttä käsittelevistä materiaaleista. Tarinat-osioon on kerätty Tukinetin käyttäjien lähettämiä omakohtaisia selviytymistarinoita.

Tukinet - kriisikeskus verkossa

Tukinet tuottaa verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tällä hetkellä Tukinetissä palveluita tuottaa ja tarjoaa yli 30 kolmannella sektorilla toimivaa yksikköä. Palvelut ovat yhteydenottajalle anonyymejä ja maksuttomia. Tukinetin ylläpidosta vastaa Sastamalan seudun mielenterveysseura ry , joka on Suomen MIelenterveysseuran jäsenjärjestö ja pyrimme toiminnassamme monipuolisesti tukemaan ja kehittämään mielenterveyttä, mielenterveystyötä sekä hyvinvointia.   Tukinetin ylläpidon kustannukset katetaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksilla.

Haluatko antaa palautetta Tukinetin palveluista? Otamme kaikenlaiset palautteet mieluusti vastaan. Kaikki palaute käsitellään luottamuksellisesti. Palautetta voit antaa oheisella lomakkeella. Kiitos palautteestasi!

Satu Raappana
Verkkokriisityön päällikkö