Tule vapaaehtoiseksi!

Tee Hyvän Mielen Vapaaehtoistesti, ja selvitä millainen tehtävä sopisi sinulle parhaiten!

Vapaaehtoistyössä jaat ja saat hyvää mieltä

Tule mukaan jakamaan hyvää mieltä! Mielenterveysseuran vapaaehtoistoiminnassa edistät mielen hyvinvointia. Saat merkitystä elämääsi ja iloa yhdessä tekemisestä.

Monimuotoisesta toiminnastamme löydät sinulle sopivan tavan osallistua. Voit myös ottaa yhteyttä alueesi paikalliseen seuraan, niin mietitään yhdessä, millainen vapaaehtoistyö vastaisi kiinnostustasi.

Katso lähimmän paikallisen mielenterveysseuran yhteystiedot.

Hyvän Mielen Tukijaksi tai Kriisiauttajaksi

Tule tukemaan ja auttamaan erilaisissa elämäntilanteissa selviytymisessä. Voit toimia Kriisipuhelimessa, verkossa, kasvokkain tai ryhmissä. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuulijana.

Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Tarjoamme tukihenkilökoulutuksen, työnohjauksen ja virkistystoimintaa. Lisätietoja tukihenkilö- ja kriisiauttajan tehtävistä.

Hyvän Mielen Kippariksi

Tule yhdistystoiminnan aktiiviksi. Toimit hallituksen tai työryhmän jäsenenä, puheenjohtajana, sihteerinä, talous- tai vaikkapa jäsenvastaavana.

Olet kehittämässä toimintaa ja lisäämässä hyvää mieltä. Opit uutta, saat mahdollisuuden vaikuttaa ja hyödyntää osaamistasi.

Hyvän Mielen Viestijäksi

Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta.

Voit hyödyntää taitojasi ja mielenkiintosi kohteita, kokeilla ja oppia uutta. Vaikutat tärkeän asian puolesta.

Tule Hyvän Mielen Rakentajaksi

Tule mukaan hyvän mielen porukkaan. Rakenna, roudaa tai auta keittiössä, osallistu talkoisiin tai tapahtuma-järjestelyihin.

Saat uusia ystäviä ja mieluisaa tekemistä toiveittesi mukaan. Toimit käytännön tehtävissä, tärkeässä roolissa.

Hyvän Mielen Oppaaksi

Tule jakamaan mielen hyvinvointia. Kohtaa ihmisiä ja auta vahvistamaan mielenterveystaitoja.

Lähde kaveriksi liikkumaan ja kulttuuririentoihin tai järjestä hyvän mielen tuokioita. Voit toimia myös hyvinvointiryhmän tai mielenterveyden ensiaputaitojen ohjaajana. Tarjoamme tarvittaessa koulutuksen tehtäviin.

Lisätietoja hyvinvointitoiminnasta ja ryhmien ohjaamisesta.

Hyvän Mielen Kumppaniksi

Edistä mielen hyvinvointia ja tue toimintaamme. Liity jäseneksi. Tarjoa tiloja tapahtumiimme, apua markkinointiin tai ammatillista osaamistasi. Voit antaa myös taloudellista tukea tai jäsenetuja. Pienikin apu on arvokasta.

Lahjoita

Ota yhteyttä alueesi paikalliseen mielenterveysseuraan

”Vapaaehtoistyö antaa tekijälleen tunteen, että on tarpeellinen ja tärkeä osa ympäröivää yhteiskuntaa.”

Jukka Virta, vuoden 2013 vapaaehtoinen

Katja Müller