Hyvinvointitoiminta edistää mielenterveyttä

Paikallisissa mielenterveysseuroissa on monimuotoista hyvinvointitoimintaa. Hyvinvointia voi vahvistaa esimerkiksi taiteen, kulttuurin, liikunnan, luonnon ja ravinnon keinoin. Hyvinvointitoimintaa toteuttavat koulutetut hyvinvointivastaavat.

Hyvinvointivastaava hyvinvoinnin tukena

Hyvinvointivastaava on Mielenterveysseuran hyvinvointivastaavakoulutuksen käynyt toiminnasta kiinnostunut vapaaehtoinen toimija, joka järjestää muun muassa toiminnallisia ryhmiä. Suomen Mielenterveysseura järjestää kaksipäiväisiä hyvinvointivastaavakoulutuksia paikallisten mielenterveysseurojen aiheesta kiinnostuneille vapaaehtoisille. Koulutuksessa vahvistetaan hyvinvointiryhmän ohjaamisen taitoja ja innostetaan hyvinvointivastaavia järjestämään toiminnallisia, aktivoivia ja yhteisöllisyyttä vahvistavia ryhmiä.

Hyvinvointitreenit SMS®

Rekisteröity Hyvinvointitreenit SMS - malli on Suomen Mielenterveysseuran kehittämä ryhmätoiminnan tuote. Hyvinvointitreenit järjestetään paikallisen mielenterveysseuran ja kunnan välisenä yhteistyönä. Yhteistyökumppaneina voivat olla esimerkiksi kunnan sosiaalitoimi, kansalaisopisto tai järjestö. Hyvinvointitreeneihin osallistujat tulevat kunnan sosiaalitoimen kautta. Toiminnan tavoitteena on tukea syrjäytymisvaarassa olevia henkilöitä. Kurssi tarjoaa hyvinvointiin liittyvää tietoa, vertaistukea ja yhteisöllisyyttä sekä tukee terveellisiä elämäntapoja. Lue tästä kokemuksia Hyvinvointitreeneistä Satakunnasta.

Hyvin vointitoiminta on osa Hyvän Mielen Opas -vapaaehtoistehtävää. Mukaan toimintaan pääset ottamalla yhteyttä paikalliseen mielenterveysseuraan.

Satu Turhala
Suunnittelija, kulttuuri ja liikunta