Vapaaehtoistoimintaa paikallisissa mielenterveysseuroissa

Suomen Mielenterveysseuran 54 paikallista seuraa edistävät ihmisten mielen hyvinvointia ja mielenterveyttä ja tekevät ongelmia ehkäisevää vapaaehtoista mielenterveystyötä ympäri Suomea. Vanhimmissa seuroissa on ollut toimintaa kymmeniä vuosia, nuorimmassa vuoden. Suurin osa paikallisseurojen työstä tehdään vapaaehtoisvoimin. Parikymmentä seuraa pitää yllä kriisikeskusta, jossa on sekä palkattuja työntekijöitä että vapaaehtoisia.

Tule mukaan vaikuttamaan vapaaehtoisena

Paikalliset mielenterveysseurat edistävät mielenterveyttä muun muassa järjestämällä monimuotoista toimintaa, erilaisia yleisötapahtumia, tempauksia sekä tiedottamista. Paikallinen seura edistää asukkaiden mielenterveyttä vaikuttamalla alueen asumisviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen.

Paikalliset mielenterveysseurat

• tarjoavat vapaaehtoisilleen mahdollisuuden koulutukseen
  • tekevät yhteistyötä muiden seurojen ja alueen järjestöjen kanssa
  • toteuttavat erilaisia hankkeita
  • tuottavat ja kehittävät mielenterveyttä edistäviä palveluita

Vapaaehtoiseksi paikalliseen mielenterveysseuraan

Paikallisen mielenterveysseuran vapaaehtoisena sinulla on mahdolisuus vaikuttaa alueesi asukkaiden hyvinvointiin. Liity paikallisen mielenterveysseuran jäseneksi, jolloin tuet sen toimintaa myös jäsenmaksun myötä.  Voit myös yhteistyössä muiden innostuneiden ihmisten kanssa perustaa uuden paikallisen seuran, jos alueellanne ei sellaista vielä ole.

Paikallisseurojen yhteystiedot
Jäseneksiliittymislomake
Paikallisen seuran perustaminen
Vapaaehtoistyöhön